lunes, 24 de octubre de 2011

Ema

Avui m'agradaria ensenyar uns quants "ema". Els ema són unes taules de fusta que es pengen als temples japonesos per demanar un desig. Es veu que originalment eren d'un cavall, i per això s'escriu 絵馬, que vol dir literalment "dibuix d'un cavall". Ara, però, poden tenir diferents formes, i molts cops hi tenen algun dibuix.



Aquesta sol ser la forma més típica. M'encanta el dibuix del gat xDDDDD. Tot i així, he trobat formes diferents. Així, al Yasaka Shrine, com que hi ha un déu de l'amor, els ema tenen una forma particular:


I al Fushimi Inari, com que és el temple dels mil torii (que són aquesta mena de portalades de columnes), tenen forma de torii! (Vaja, suposo que també ho anomenen ema, perquè serveix per al mateix... xD)



I res, que per un cop em venia de gust fer una actualització una mica més normal xD. Espero que estigueu tots molt bé!

sábado, 15 de octubre de 2011

El misteri de les torrades

Avui escric al blog per explicar-vos una història de terror... Una història real que em va passar a mi ahir dia 14 d'octubre.

Era un dia normal, com els de cada dia, en què tornava de la universitat amb alguns altres amics de la residència, com cada dia. En arribar a la residència, vam parar-nos una estona a parlar i a mirar la pissarra a veure si hi havia escrita alguna cosa nova i, de passada, vaig acabar obrint la bústia de manera gairebé mecànica per veure si hi havia alguna cosa nova. La bústia normalment està buida, però aquesta vegada hi havia dues coses...

La primera era una carta del banc normal i corrent. La que em va deixar amb els ulls ben oberts era l'altra...

Un paquet de llesques de pa.

Sense obrir i que caducava avui. Sense adreça ni nom (per suposat). Sense segell (per suposat). Un paquet normal i corrent. Vam mirar les altres bústies, però eren les úniques... Vam demanar al porter i a la resta de la gent de la residència, i ningú no sabia d'on havien sortit aquestes torrades. Vaig escriure a la pissarra si eren d'algú, i no vaig rebre resposta. Les torrades s'han quedat sense amo, caducades i tristes a la cuina esperant que algú se les mengi (jo ho volia fer però al final aquell dia per sopar havia de menjar coses que em caducaven, així que vaig passar d'elles).

I encara no sé de qui són... És una història que podem anomenar "El misteri de les torrades". Fi de la història.

Oi que fa por? xD :D



PD: a veure si serà una broma pesada i les torrades són picants o algu... XDDDDD

domingo, 9 de octubre de 2011

Parets blanques






Bon dia! Avui us presento una qüestió d'allò més curiosa. Aquestes fotos pertanyen al temple Nishi Honganji, de Kyoto. Els temples que podeu veure a la primera foto estan rodejats per les parets blanques (i les portes) que podeu veure a les fotos següents. Si us fixeu bé en la tercera foto, veureu que, encara que les parets són completament blanques, no hi ha ni una sola pintada. Déu ni do, eh? Doncs avui us presento el misteri següent:

Com és que les parets no tenen ni una sola pintada ni graffiti ni cap gamberrada semblant? (que això no vol dir que tots els graffitis siguin gamberrades òbviament XDD)

a) Perquè al Japó no existeixen aquesta mena de gamberrades.
b) Perquè encara que sí que existeixen, tots els japonesos respecten els seus edificis històrics i a ningú no se li acudiria posar-hi un sol dit.
c) Perquè les parets o el terra del voltant de les parets té una mena de sistema especial d'alarma que reacciona si algú hi posa els peus i fa venir algun guàrdia immediatament que els fot fora a patades.


Quina és la resposta correcta??? Us deixo que penseu :D. Que vagi bé!





PD: evidentment, és la més friki xDDD.

miércoles, 5 de octubre de 2011

Nyam-nyam!

I aquí tenim la següent entrada del blog :D. Aquest cap de setmana ha estat molt mogudet, hem fet un viatge d'una nit i hem visitat una mansió ninja de debò! xD Amb trampes i armes amagades al terra i escales amagades i habitacions secretes i tot plegat. I la veritat és que era molt interessant! Però en fi, avui no sóc aquí per parlar dels ninjas (que no acabaria mai :P), sinó que em ve de gust variar i parlar altre cop de supermercats, així, per ser originals xDDDD. Però és que hi ha cada cosa, per aquí...!! Comencem, doncs, amb la sèrie de menjars exquisitament curiosos. Bon profit!

1. Patates de wasabi

Sí, n'hi ha. I no, no les he provades xD. Si algú es feia la pregunta de si s'atrevirien a fer-ne... aquí teniu la resposta xD.


2. Patates de gamba

No hi ha prova gràfica, però en vaig veure, i n'he comprat... Encara no he trobat el moment per tastar-les, però. Que sigui el que déu vulgui xD.

3. Patates......... de pèsols

PUGEM EL NIVELL DE FRIKISME! No ho heu llegit malament, no xD. No tinc clar si només imiten els pèsols en la forma de la mongeta o també en el gust, però la veritat és que no m'atreveixo a comprar-les i comprovar-ho o__o. Aquí ho teniu!


I, per acabar... deixarem de banda la secció de patates i anirem cap als congelats. Preparats?

4. Croquetes de macarrons gratinats

........
És real. Prometo que a l'etiqueta posava això (i en katakana). Sembla que als japonesos els agrada experimentar amb les croquetes... Primer en vaig veure de blat de moro, i ara d'això... No comments xD.



En fi, espero que no us hagueu atipat gaire (de llegir coses relacionades amb els supermercats). Apa, que vagi bé! :D (a la propera intentaré ser més original!! xDDD)