lunes, 24 de octubre de 2011

Ema

Avui m'agradaria ensenyar uns quants "ema". Els ema són unes taules de fusta que es pengen als temples japonesos per demanar un desig. Es veu que originalment eren d'un cavall, i per això s'escriu 絵馬, que vol dir literalment "dibuix d'un cavall". Ara, però, poden tenir diferents formes, i molts cops hi tenen algun dibuix.Aquesta sol ser la forma més típica. M'encanta el dibuix del gat xDDDDD. Tot i així, he trobat formes diferents. Així, al Yasaka Shrine, com que hi ha un déu de l'amor, els ema tenen una forma particular:


I al Fushimi Inari, com que és el temple dels mil torii (que són aquesta mena de portalades de columnes), tenen forma de torii! (Vaja, suposo que també ho anomenen ema, perquè serveix per al mateix... xD)I res, que per un cop em venia de gust fer una actualització una mica més normal xD. Espero que estigueu tots molt bé!

3 comentarios:

 1. Ooooooh :)

  (Doncs perdona que et digui, però el gat et farà gràcia però és una mica lleig! xDDD)

  ResponderEliminar
 2. Sí, que fet sí que és lleig, però weno, què hi farem xDDDDDD

  ResponderEliminar
 3. Ostres no sabia que es deia "ema". Jo en vaig veure molts però no en vaig escriure cap xD Es que s'havia de pagar... xD

  Els de Fushimi Inari sí que els vaig veure :D I en alguns temples (crec recordar que eren de Nikko) alguns estaven en català o_O.

  ResponderEliminar